Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Открийте новостите и бестселърите на Salomon! 👟

Boll

Boll  е един от водещите чешки производители на аксесоари за дейности на открито и раници предназначени за алпинизъм, експедиции, пешеходен туризъм, колоездене, спорт и други дейности за активно прекарване на свободното време. Раниците и всички други продукти, които Boll проектира и произвежда се подлагат на строги тестове преди да бъдат пуснати на пазара. 

Преди няколко години компанията добави и спални чували към портфолиото си. Спалните чували Boll изведнъж станаха успешни, особено „растящите“ детски спални чували Boll Patrol.

Три неща допринасят за раждането на Boll. Голямата любов към планинското катерене, шевната машина Minerva Bobin и времето на комунистическия режим с липсата на каквото и да е било.

Всичко започва през 80 -те години с желанието на младия ученик Людек Правда да има екипировка за експедициите си в планината - от ветровки, снежни ботуши до раница и спален чувал. По онова време в тогавашната Чехословашката република всичко е в недостиг и единственият начин, да осъществиш мечтата си е да създадеш собствен продукт. В стаята на сестра си открива шевната машина Minerva Bobin и постепенно започва да се учи да шие през нощта. Той бавно си проправя път към шушляковото яке. Той се опитва да „съживи“ своите модели с различни лепенки като „САЩ“, „Канада“ - получени като замяна от приятели които са ги донесли от чужбина. През следващите 5-10 години той носи дрехите, които сам е изработил.

За пътуването си до Юлианските Алпи през през 1985 г. той решава да направи своя собствена раница. Използва каквото може - брезент от сергиите или парче платно, с което се покрива строителния материал. Трудно намереният материал боядисва с текстилни багрила вкъщи на кухненска печка. Светлоотразителните елементи напръсква със спрей за автомобили. След преживяната експедиция в Юлийските Алпи той решава да разкъса раницата си и да я зашие отново. В крайна сметка въз основа на своя опит той създава нова раница При комунизма повечето неща не можеха да се купят, но много неща можеха да се придобият чрез размяна.

През1995 г. решава да ушие следващата си собствена раница.. Намирането на налични материали за нейното производство се е подобрило значително. Въз основа на търсенето от приятели и техните приятели , както и от компанията Hudy sport, той започва да шие раници в по -големи количества и през 1997 г. основава компанията Boll.

Първата линия раници Boll, които представя , са три вида раници DayPack и една раница за катерене с обем 70 литра.

Днес компания Boll произвежда повече от 50 вида продукти - от малки детски раници до училищни раници, раници за града и за взискателен туризъм, спални чували и други аксесоари. Производството на всички продукти непрекъснато следва основната философия на компанията и отговаря на строги критерии по отношение на функционалност, перфектна ергономичност и надеждност.

Покажи повече

batohy
Намерени продукти: 77

Продукти

Практичната детска раница Koala 10 на Boll ще привлече децата с мотивите си, а вие със сигурност ще се...

65,99 лв.

Сравни

С оригиналната чанта за лаптоп Boll Prophet 22 не само ще впечатлите, но най-вече ще оцените богатото...

185,99 лв.

Сравни

Елегантна чанта за лаптоп Boll Prophet 14 с богато оборудване, която можете да използвате при пътуване...

154,99 лв.

Сравни

235,12 лв. (3.46 %) 226,99 лв.

Сравни

Спалният чувал Boll Patrol Lite, е пълноценна умалена версия на спалните чували за възрастни, така че...

128,99 лв.

Сравни

Kids Wallet на известната марка Boll е чудесен портфейл за вашето дете, който впечатлява от пръв поглед...

21,99 лв.

Сравни

Спалният чувал Patrol от Boll, може да се удължава със 35 см, така че бързо растящото ви дете, ще го...

178,35 лв. (3.57 %) 171,99 лв.

Сравни

Спалният чувал Bora+ RF на Boll е подходящ за къмпинг, колоездене, туризъм и други дейности на открито...

207,99 лв.

Сравни

Scout е детска раница на чешкия производител Boll, предназначена както за еднодневни излети, така и за...

154,01 лв. (3.91 %) 147,99 лв.

Сравни

81,02 лв. (3.74 %) 77,99 лв.

Сравни

41,28 лв. (5.55 %) 38,99 лв.

Сравни