Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Suunto

Финландска компания Suunto е основана през 1936 г от инженер и изобретател Туомас Волонен заедно с неговата съпруга. Suunto и е водеща световна марка спортни часовници, спортни тестери, компаси и  водолазни компютри. Марката е уважава от най-добрите спортисти и любители на дейности на открито. Продуктите на Suunto запазват традицията на високо качество. Основните моделни линии се произвеждат във Финландия и се продават в повече от 100 страни по света.

 

selected-for-outdoor-100-winter-2017-01.png?width=300rw_2018_goy.png?width=300suunto-9-if-design-award-2019-01.png?width=300161121_recommended.jpg?width=300

 

В началото си марката е специализирана в производството на компаси. През 1939 г. финландският лейтенант Норбак е ранен от руски снайперист по време на Зимната война. Полевият компас Suunto M-311, който носел в джоба на ризата си, издържал на куршума и спасил живота му. Оттогава насам надеждността и издръжливостта са отличителна черта на Suunto. 

През 1965 г., марката пуска на пазара първия в света водолазен компас. През 80-те години Suunto се превръща в световен лидер в производство на инструменти за гмуркане. МСП-ML през 1987 г. беше първият водолазен компютър, който направи революция в този спорт. Преди това гмуркачите трябваше да изчисляват времето с помощта на таблици за гмуркане. Благодарение на компютъра Suunto спортът стана по-достъпен, по-забавен и най-вече по-безопасен.

През 1997 г. се появи първият на пазара компютър за гмуркане с голям часовник Suunto Spyder. Това е съчетание на мощността и на високотехнологичен компютър за гмуркане на няколко нива с висококачествен часовник за гмуркане, който, разбира се, функционира и като ежедневен часовник.

Suunto Vector от 1998 г. е първият истински часовник за дейности на открито, който предлага функции за измерване на височината, барометър, компас и термометър. Със своите уникални функции и емблематичен дизайн Vector се превърна в един от най-успешните продукти на компанията.

Часовникът Spartan 2016 има изключително издръжлив, ярък и цветен сензорен екран, който е защитен от здрав материал от външната страна. Suunto Movescount добавя социален аспект, чрез който можете да сравнявате спортните си постижения с приятели, както и с професионални спортисти.

Устройствата на марката са високо ценени особено заради иновативния подход, модерния дизайн, високата прецизност и надеждност.. В момента марката е абсолютен лидер в своята област. Този факт се доказва и от престижните награди, спечелени през последните години (iF Design Award 2019, Outdoor 100 Winter 2017, GearJunkie 2016, Best of Show), но и от факта, че задава посоката на другите производители на подобни устройства.

Седалището на Suunto все още е във Финландия, където повечето продукти са гордо проектирани и ръчно изработени в нашата водеща фабрика в Хелзинки. Марката има за цел да предостави на приключенците и спортните ентусиасти най-добрите инструменти за изследване и покоряване на нови територии от най-високите планини до най-дълбоките океани - и навсякъде между тях.

 

 

 

Намерени продукти: 2

Продукти

690,99 лв. (29.52 %) 486,99 лв.

Сравни

1 080,00 лв. (27.59 %) 781,99 лв.

Сравни