Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Sol

Sol е една от марките с продукти за градина и барбекю, която принадлежи на Rösler Прага s.r.o. Произходът на тази успешна компания може да се проследи от 1794 г. , когато Игнац Рьослер основава фабрика за ножарски изделия в Чехия. Бизнесът процъфтява от самото начало и още през 1811 г. когато компанията със 120 служители се превръща в най-големия стоманен завод в монархията.

През 1815 г. компанията се премества във Виена. След като Йозеф Рьослер поема компанията, отвореният дотогава само от време на време филиал е отворен за постоянно като универсален магазин. В същото време дейностите се разширяват значително. В допълнение към продажбата на собствените си стоки Фердинанд Рьослер, племенник на основателя, започва да развива широка търговия на едро със стоманени, дървени, порцеланови и керамични изделия от Англия, Германия и Франция.

През 1908 г. компанията преминава в ръцете на Карел Брукнер, дядото на настоящия собственик, и Стефан Декер. Първата световна война и скоро след нея настъпилата икономическа криза оставят малко възможности за по-голямо развитие. През 1938 г. компанията поема генералното представителство на добре познатите прибори за хранене  Солинген. След смъртта на двамата съдружници през1941 г. компанията преминава в лицето на Дипл. Инж. Фридрих Брукнер от по-младото поколение. В началото на 50-те години бизнесът се разраства, като придобива генерално представяне на редица чуждестранни компании между които и швейцарските ножове Victorinox.

След внезапната смърт на Дипл. Инж. Фридрих Брукнер  фирмата поема през 1961 г. на 18-годишна възраст сина му Герхард Брукнер. Между 1965 и 1970 г. компанията се разраства в две направления. От една страна, като поема редица нови генерални представителства на водещи европейски производители като Thermos (Англия) или Pedrini (Италия), а от друга страна, като се профилира като специалист по вноса от Далечния изток със собствените си марки Rex и Royal. Същевременно структурата на продуктовата гама постепенно се променя-от търговец на едро на стоманени изделия, към търговец на едро на домакински и кухненски уреди и стоки според нуждите на клиентите.

След политическите промени в Източна Европа в края на 80-те години компанията разширява дейността си в редица нови пазари. Сред тях е и Чешката република, където на 2 август 1991 г. с регистрация в Търговския регистър е създаден клон под името RÖSLER Прага s. r.o. От самото начало дъщерното дружество се профилира подобно на компанията-майка във Виена. Постепенно тя придобива подобни ексклузивни представителства на големи производители от почти целия свят (Victorinox, Wüsthof, Weber, Gio Style, Sveico, Silampos и много други). Друга част от продуктите е разпространена под собствените им марки Lucifer, Royal и Rex. Асортиментът се фокусира основно върху подаръчни артикули, прибори за хранене, домакински и кухненски прибори и прибори за барбекю.

С появата на търговските вериги и структурните промени през 90-те години компанията се разраства бързо и доразвива своите бизнес дейности. През 1998 г. настоящият директор на дружеството инж. Карел Гавлас, който впоследствие става и съдружник. В началото на новото хилядолетие компанията се сблъска с много заплахи, но успешно премина през всички клопки. Компанията майка Rösler Wien е продадена на нов собственик, който постепенно променя посоката и обхвата на дейността. Това ги принуждава да потърсят нови възможности, по-специално като разширят обхвата на доставчиците, които представляват на пазара в Чешката република и Словакия, и в същото време като поемат собствения си внос от Азия, който дотогава се осъществява от компанията майка.

Понастоящем те представляват или разпространяват стоките на много големи производители, главно от Западна Европа. Продуктовата гама остава подобна. Основните категории са ножове (Victorinox, Wüsthof, Böker, Taylor's Eye Witness), кухненски прибори (Emsa, Weis, Orthex / Sveico, Pengo, Silampos, Risoli, Snips) и градина и барбекю (Lucifer, Cadac, Napoleon, Sol, Gio Стил, Любим, Peddy-Shield).

 

 

 

В този раздел няма продукти.