Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Fiskars

Fiskarsе финландска компания, основана през 1649 г. в село Фискарс, специализирана в продукти за градинарство, кухненски прибори и строителни инструменти. Ножиците с оранжеви пластмасови дръжки се превърнаха в емблематичен продукт на марката. Fiskars е една от най-старите компании в западния свят.

Традиционният акцент на Fiskars върху иновациите датира от 30-те години на миналия век, когато земеделието във Финландия се развива в голяма степен. Fiskars оказва значително влияние върху развитието на финландското селско стопанство - в един момент тук са произведени повече от един милион плуга. Под ръководството на Йохан Якоб Юлин компанията става известна със своите земеделски и домакински инструменти, а името Fiskars се превръща в синоним на високо качество.

През 1918 г. асортиментът се разширява и Fiskars създава първата финландска фабрика за пружини. След Голямата депресия от 1929 г. разширяването на компанията се забавя.Едва след края на Втората световна война ръководството на компанията успява да осъществи плановете си за преструктуриране на компанията да превърне производството в масово.

През 1967 г. Fiskars се възползва от богатия си опит в металообработването, от придобиването на компании за преработка на пластмаси и от желанието си да експериментира и става първият в света производител на ножици с пластмасови дръжки. Впоследствие те се превръщат в един от най-известните продукти на Fiskars. От пускането им на пазара досега са продадени повече от един милиард броя от тях.

Намерени продукти: 4

Продукти

155,00 лв. (0.01 %) 154,99 лв.

Сравни

178,00 лв. (0.01 %) 177,99 лв.

Сравни

Нож с чупещо се острие Fiskars Carbomax

41,00 лв. (0.02 %) 40,99 лв.

Сравни

Универсална брадва Fiskars Fiskars X5-XXS

89,00 лв. (0.01 %) 88,99 лв.

Сравни