Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Как да се грижите за продукти от марката Northfinder

За да сте сигурни, че облеклото ви от Northfinder ще издържи възможно най-дълго, трябва да знаете как да се грижите за него.

Общи правила за поддържане

Повечето от продуктите са синтетични материали, които притежават функционални свойства. За да може облеклото да осигури защита в дългосрочен план, трябва да се полагат подходящи грижи. Всеки модел има собствен етикет с международни символи за грижа. Препоръчваме да използвате тествани перилни препарати, като Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport или екологичния Fibertec. Софтшел и мембранните дрехи изискват редовно подновяване на слоя DWR  (Durable Water Repellent), за да се гарантира водоотблъскване и водоустойчивост.

Перилни препарати

Трябва да полагате допълнителни грижи при почистването и подновяването на импрегнацията на функционалното облекло. Важно е да се избягва употребата на перилни препарати, съдържащи избелители, омекотители за водата, или омекотители за тъкани, и да се предпочитат течни перилни препарати. Обикновените перилни препарати покриват влакната с полимери, масла, оцветители, мазнини и соли, които в крайна сметка влошават функционалността на материалите.

Контрол преди пране 

Преди пране проверете джобовете, за да изключите твърди предмети, които биха могли да повредят дрехата. Закопчайте циповете, велкро закопчалките или разкопчайте системата с шнурчета. Когато перете, не комбинирайте функционалното бельо с външните слоеве дрехи. Перете дрехите отделно на слаби обороти. Ако сте премахнали потребителския етикет от дрехата, настройте температурата на пране на максимум 30°C.

3D изолационни материали

Препоръчва се термоизолационните якета с кухи изкуствени влакна да се изпират в перална машина или да се перат на ръка в перилен препарат без омекотители, белина и омекотител . След изпиране изстискайте леко водата от дрехата, изтръскайте я и я изсушете хоризонтално.

Облекло от полар

Перете дрехите от полар навън. Използвайте щадящи методи на пране при 30 °C до 40 °C и перилни препарати без избелващи съставки или омекотители. Сушете свободно на закачалка при стайна температура.

Сушене и гладене

Не изстисквайте изпраните дрехи от синтетични материали, освен ако етикетът не го позволява директно. Окачете дрехата на закачалка или, в случай на якета, я сложете хоризонтално, за да може водата да изтече, и я изсушете на стайна температура.
Синтетичните материали не трябва да се гладят или да се излагат на пряка слънчева светлина по време на сушене. Гладенето е изключено за облекла със съдържание на полипропилен (POP).

Обновяване на DWR

DWR  е важна част от някои технически облекла. Тя не позволява на водата да попие в материала и позволява на капките да се стичат по повърхността. Ефективността на DWR съвсем логично се намалява от носене, пране с нормални перилни препарати, пушене, но и от слънцезащитни продукти и репеленти. Препоръчваме да използвате продукти, които не само почистват дрехата, без да оказват отрицателно въздействие върху влакната, но и възстановяват водоотблъскващата ѝ способност. След изпиране молекулите DWR се активират, като се повиши температурата чрез леко гладене или загряване в сушилнята. Съответната процедура може да бъде намерена на опаковката на импрегниращ продукт, като например ATSKO.

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm  

Колекция форселти Outwell Superior Air Touring

Допълнителна информация за продукта

Колекцията Superior Air Touring на  Outwell предлага достатъчен избор за всеки пътешественик.  Колекцията предлага  общо 4 палатки и 2 заслона. Палатките са просторни, проветриви и много удобни. Предварително оформените тръби на надеждната фиксирана система Power Air осигуряват пълна височина на конструкцията благодарение на готическия стил.

Избираме за вас

Дамска тениска

31,55 лв. (39.81 %) от 18,99 лв.

Сравни

Мъжки панталони

68,99 лв. (33.34 %) от 45,99 лв.

Сравни

Дамска тениска

50,20 лв. (36.27 %) от 31,99 лв.

Сравни

Детски суитшърт

71,99 лв. (9.72 %) 64,99 лв.

Сравни

Дамски 3/4 клин

33,99 лв. (11.77 %) от 29,99 лв.

Сравни

Дамски клин

35,99 лв. (25.01 %) от 26,99 лв.

Сравни

Чорапи с гумена подметка

131,99 лв.

Сравни

Детска тениска

19,99 лв. (60.03 %) от 7,99 лв.

Сравни