Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да се грижите за продукти от марката Northfinder

За да сте сигурни, че облеклото ви от Northfinder ще издържи възможно най-дълго, трябва да знаете как да се грижите за него.

Общи правила за поддържане

Повечето от продуктите са синтетични материали, които притежават функционални свойства. За да може облеклото да осигури защита в дългосрочен план, трябва да се полагат подходящи грижи. Всеки модел има собствен етикет с международни символи за грижа. Препоръчваме да използвате тествани перилни препарати, като Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport или екологичния Fibertec. Софтшел и мембранните дрехи изискват редовно подновяване на слоя DWR  (Durable Water Repellent), за да се гарантира водоотблъскване и водоустойчивост.

Перилни препарати

Трябва да полагате допълнителни грижи при почистването и подновяването на импрегнацията на функционалното облекло. Важно е да се избягва употребата на перилни препарати, съдържащи избелители, омекотители за водата, или омекотители за тъкани, и да се предпочитат течни перилни препарати. Обикновените перилни препарати покриват влакната с полимери, масла, оцветители, мазнини и соли, които в крайна сметка влошават функционалността на материалите.

Контрол преди пране 

Преди пране проверете джобовете, за да изключите твърди предмети, които биха могли да повредят дрехата. Закопчайте циповете, велкро закопчалките или разкопчайте системата с шнурчета. Когато перете, не комбинирайте функционалното бельо с външните слоеве дрехи. Перете дрехите отделно на слаби обороти. Ако сте премахнали потребителския етикет от дрехата, настройте температурата на пране на максимум 30°C.

3D изолационни материали

Препоръчва се термоизолационните якета с кухи изкуствени влакна да се изпират в перална машина или да се перат на ръка в перилен препарат без омекотители, белина и омекотител . След изпиране изстискайте леко водата от дрехата, изтръскайте я и я изсушете хоризонтално.

Облекло от полар

Перете дрехите от полар навън. Използвайте щадящи методи на пране при 30 °C до 40 °C и перилни препарати без избелващи съставки или омекотители. Сушете свободно на закачалка при стайна температура.

Сушене и гладене

Не изстисквайте изпраните дрехи от синтетични материали, освен ако етикетът не го позволява директно. Окачете дрехата на закачалка или, в случай на якета, я сложете хоризонтално, за да може водата да изтече, и я изсушете на стайна температура.
Синтетичните материали не трябва да се гладят или да се излагат на пряка слънчева светлина по време на сушене. Гладенето е изключено за облекла със съдържание на полипропилен (POP).

Обновяване на DWR

DWR  е важна част от някои технически облекла. Тя не позволява на водата да попие в материала и позволява на капките да се стичат по повърхността. Ефективността на DWR съвсем логично се намалява от носене, пране с нормални перилни препарати, пушене, но и от слънцезащитни продукти и репеленти. Препоръчваме да използвате продукти, които не само почистват дрехата, без да оказват отрицателно въздействие върху влакната, но и възстановяват водоотблъскващата ѝ способност. След изпиране молекулите DWR се активират, като се повиши температурата чрез леко гладене или загряване в сушилнята. Съответната процедура може да бъде намерена на опаковката на импрегниращ продукт, като например ATSKO.

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

Допълнителна информация за продукта

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm  

Избираме за вас

Чорапи с гумена подметка Skinners 2.0

(0.01 %) 120,99 лв.

Сравни

Шапка с фенерче Extol Light

23,00 лв. (13.09 %) от 19,99 лв.

Сравни

Мъжки боксерки Zulu Merino 160 3-pack

154,00 лв. (27.28 %) 111,99 лв.

Сравни

Дамски скиорски ръкавици Relax Frosen

104,76 лв. (19.83 %) 83,99 лв.

Сравни

(0.03 %) 31,99 лв.

Сравни

Детски функционален комплект Sensor Merino Impress Set

160,00 лв. (20.01 %) 127,99 лв.

Сравни

Дамски клин MOOA Amaria

66,00 лв. (59.11 %) 26,99 лв.

Сравни

(9.44 %) 95,99 лв.

Сравни